معایب کابینت پولیشی چیست ؟
معایب کابینت پولیشی چیست ؟
آیا تا به حال نام کابینت های پولیشی را شنیده اید؟ اولین بار در سال 1390 میلادی در ایتالیا از کابینت استفاده شد. ایتالیا مهد پیدایش کابینت به حساب می آید. کابیت به معنی کمد یا قفسههای چوبی و فلزی است که کاربرد آنها نگهداری از اشیا است. در گذشته کابینت ها بیشتر در بین ثروتمندان و اشراف زادگان اوروپایبی جا افتاده بود، در اتاقها، پذیرایی، حمام و آشپزخانههایشان استفاده میکردند، کابینت های چوبی موجود در آن زمان به ندرت از چوبهایی مثل: گردو، بلوط، توس یا راش ساخته میشدند؛ کابینتها اکثراً از جنس چوبهای ارزان قیمت تر بود ، در آن زمان از کابینت های چوبی با درب های شیشهای نیز مد بوده است که به عنوان کمد یا بوفه در خانهها قرار میگرفت و نسبت به دیگر کابینتهای چوبی لوکس قیمت مناسبتری داشتند.
بیشتر بخوانید : کابینت پولیشی چیست ؟
کابینت های پولیشی گونه ای از کابینت های مصارف خانگی در حال حاضر هستند. 50سال پیش استفاده از کابینتهای فلزی در رنگ ها و مدل های مختلف بسیار رونق گرفته بود ، و در اکثر خانهها مشاهده میشد ولی کابینتهای فلزی معایبهایی هم داشتند. وجود رطوبت یا مقداری آب باعث زنگ زدگی بر روی آنها میشد که به مرور زمان کابینتها را سوراخ میکرد، در اثر فشار یا گرما حالت خود را از دست میدادند و دچار خمیدگی می شدند ، به مرور زمان رنگ های کاینت ها پوسته پوسته شده و کنده میشدند که هزینه زیادی صرف تعویض کردن آنها باید می بود. مد و زیبایی آنچنان به معماری و دکوراسیون داخلی نفوذ کرده است که از چشم های بیننده دور میماند. کابینت یکی از عناصر زیبایی شناسی در آشپزخانه به حساب می آید. انواع اقسام کابینت ها با انواع متریال های مختلف در منازل به چشم میخورد . کابینتهای پولیشی، به دلیل سطح براق و درخشانی که بروی خود دارند، مورد توجه افراد بسیاری در ایران قرار گرفتند. برای افرادی که در حوزه ی چوب و صنایع وابسته فعالیت دارند ، پولیش چوب برای کابینت های پولیشی یکی از مهم ترین قسمت های کار خواهد بود، لازم به ذکر است با پیشرفت صنایع پولیش سنگ ، سرامیک، بتن را هم داریم. با پیشرفت تکنولوژی و با کمی ذوق و خلاقیت از یک چوب ساده ، میتوان به طرح های زیبایی برای ساخت کابینت های پولیشی دست یافت.
معایب کابینتهای پولیشی چیست؟
کابینت های پولیشی با تمام زیبایی و درخشندگی خاصی که برای خاص پسندان دارد قطعا بعد از آشنایی با مزایا ، باید معایب اون رو هم بدونیم تا بتوانیم بهترین انتخاب خود را برای یک اجرای زیبا در آشپزخانه داشته باشیم. معایب کابینت پولیشی از قرار زیر است :
-
گران قیمت بودن
قیمت کابینت پولیشی ( گونه ای از کابینت های طرح انزو )نسبت به سایر زیرمجموعه های کابینت های موجود در حال حاضر بسیار گران تر بوده و عوامل متعددی در این افزایش نرخ قیمت آن تاثیرگذار هستند. کابینت های پولیشی که زیرمجموعه کابینت نئوکلاسیک طرح اوروپایی یا مدرن با پوسته کلاسیک محسوب میشوند، دارای بدنه ام دی اف باضخامت های متغیر بوده و روکش درب های آن از نوع رنگ پولیش می باشد. کابینت های پولیشی به خاطر تجهیزات و تکنولوژی گران قیمتی که نیاز دارند، جزو کابینتهای بسیار لوکس به حساب می آیند. یکی از مهم ترین مواردی که باعث گران یا ارزان تر شدن قیمت کابینت های پولیشی، می شود جنس بدنه و کیفیت و برند ام دی اف ، ضخامت ام دی اف به کار رفته می باشد. لازم به ذکر است که ام دی اف های وارداتی در حالت کلی گران قیمت تر از تولیدات داخلی می باشد و در پایان کار بر روی قیمت نهایی تاثیر به سزایی دارد.
-
اجرای دشوار
مهمترین عیب کابینتهای پولیشی این است که اجرای راحتی اصلا ندارند و ساخت آنها دقت و حساسیت بسیار بالایی لازم داردند. فکر آن را نکنید که میتوانید در کمترین زمان ممکن سفارش کابینت پولیشی شما آماده شود. پولیش کاری روی این کابینتها، شرایط اجرای خاصی رو میطلبد و بسیار هزینهبر و دردسرساز است. پولیش کاری بروی کابینت های پولیشی در واقع کمک می کند تا با حذف نقایصی که در سطح چوب دیده می شود ، زیبایی و درخشندگی این سطوح را چندین برابر می کند. لازم به یادآوری است که شرایط ایزوله بسیار مهم است هرچه شرایط اجرا کابینت های پولیشی ایزوله تر باشد مرغوبیت کابینت های پولیشی بسیار افزایش می یابد. لازم به ذکر است تنها کارگاههای محدودی در ایران، شرایط ایزوله و دستگاههای اتومات مورد نیاز اجرای این تکنیک هزینه بر را دارا هستند. اجرای دشوار به شدت نیازمند نیروی کار ماهر و متبحر می باشد که خود مورد بسیار مهمی است که باید سفارش دهنده به این مورد دقت زیادی کند زیرا با گران شدن متریال پایه وقتی خروجی کار غیر حرفه ای باشد ضرر بسیاری نصیب سفارش دهنده می شود و ضرر زیادی به این عرصه وارد میکند.
-
آسیبپذیری در برابر خط و خش
یکی از معایب کابینت پولیشی آسیب پذیری در برابر خط و خش است، پوشش پلییورتان (محصولی دوجزئی بر پایه پلی یورتان است که برای اجرا در ضخامت های مختلف بر حسب نوع کاربری سطوح مورد نظر استفاده می شود) این پوشش موجود در سطح کابینت پولیشی مقاومت این نوع کابینت را در برابر خط و خش بالا میبرد، اما باید بدانید که این نوع کابینت در برابر سطوح تیز و ضربات شدید بسیار آسیبپذیر است. شما باید بدانید با سطحی فوقالعاده براق و آینه ای مواجه هستید که در برابر هر گونه شی تیز یا هر ضربهای، بسیار آسیب پذیر است. این عیب را دست کم نگیرید. با هزینه گران قیمتی که میکنید مقاوت لازم را در آشپزخانه نخواهد داشت ،مگر اینکه بسیار مواظب باشید.
-
ترمیم آسیب دیدگی
یکی از معاب کابینت پولیشی ترمیم آسیب دیدگی بخش آسیب دیده می باشد. با وجود اینکه کابینتهای پولیشی قابل ترمیم هستند، اما باید بدانید که استفاده چندباره از پولیش و دستکاه پولیش کار برای ترمیم سطح آسیبدیده ضررهای زیادی هم به دنبال دارد. زیرا که پولیش خاصیت سایشی و سایندگی زیادی دارد و استفاده مکرر از آن، باعث کاهش ضخامت کیلر یا همان لایهی بیرونی محافظ رنگ میشود. بنابراین به مرور زمان قسمتی از سطح که چند بار پولیش شده است، احتمالاً در برابر آب، نور خوشید، حرارت و … نسبت به سایر قسمتها مقاومت کمتری پیدا خواهد کرد، با وجود این تغیییر مقاومت ، صدرصد تغییر رنگ را هم تجربه خواهیم کرد.
-
تک رنگ بودن
یکی دیگر از معایب کابینت پولیشی، تک رنگ بودن آن است . سفید، رنگ بسیاری از خاص پسندان برای کابینت های منزل است که کابینت های پولیشی هم فقط به رنگ سفید پولیش کاری میشوند و به دست مصرف کنندگان میرسند. رنگ سفید فضا را بسیار بزرگتر از حد واقعی نشان می دهد و صدرصد برای آشپرخانه های بسیار کوچک انتخاب هوشمندانه است . تک رنگ بودن کابینت های پولیشی شاید یک عیب بزرگ تلقی شود اما با تکنیک های بسیاری می شود حجم یکنواختی و سفیدی یک دست کابینت هارا بسیار جذاب تر کرد. اصولا برای جذابیت بیشتر و چشمگیرتر شدن کابینت های پولیشی از سرامیک هایی با طرح شلوغ ، کنتراست (تضاد رنگی) زیاد و رنگ های تیره استفاده میکنند، همچنین ترکیب کابینت های پولیشی یا انواع سنگ های مصنوعی جذابیت کار را چنداین برابر میکند.
پیشنهادات داغ برای مطالعه :
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.