کابینت کلاسیک چوبی

کابینت سازی اصفهان ارزان

در دنیای امروز، توجه به زیبایی دکوراسیون داخلی و کابینت آشپزخانه بیش از پیش اهمیت یافته است؛ همین موضوع سبب شده است تا سبک ها و مدل های المان های دکوراسیون داخلی بصورت مداوم، همسو با تغییرات مد و سلیقه افراد، به روز شوند. در کنار تمامی سبک ها و مدل های کابینت، کابینت کلاسیک یکی از اصیل ترین و قدیمی ترین انواع کابینت بوده که در دسته کابینت های خاص و لاکچری بازار قرار می گیرد. کابینت کلاسیک چوبی از زیباترین مدل های این سبک میباشد که در این مطلب آن را مورد برررسی قرار خواهیم داد.

کابینت کلاسیک چوبی چیست؟

همانگونه که از اسم این کابینت مشخص است، این نوع کابینت زیر مجموعه سبک کابینت های کلاسیک بوده که به دلیل جنس چوبی خود، از زیبایی خاص و قیمت بیشتری نسبت به مدل های دیگر سبک کلاسیک برخوردار است. درواقع، دلیل اصلی قیمت بالای کابینت کلاسیک چوبی، متریال استفاده شده در ساخت آن است؛ چراکه در ساخت این نوع کابینت از چوب های طبیعی ارزشمندی مانند گیلاس، بلوط، راش، گردو و.. استفاده می شود.

کابینت کلاسیک چوبی با نام کابینت تمام چوب یا کابینت چوبی نیز عنوان می شود. بطور کلی این مدل از کابینت کلاسیک، تلفیقی از هنر و چوب بوده که شمایی لوکس و اشرافی را به منزل و آشپزخانه می بخشد.

بیشتر بخوانید : راهنمای خرید کابینت آشپزخانه چوبی

کابینت کلاسیک چوبی چیست

نحوه تولید و ساخت کابینت کلاسیک چوبی

بطورکلی متریال اصلی در ساخت و تولید کابینت کلاسیک چوبی، چوب طبیعی درختان است. معمولا جنس بدنه و پیکر این کابینت ها از چوب ام دی اف سفید رنگ استفاده شده و در ساخت درب های آن از ورق های چوب طبیعی به کار گرفته می شود. در توضیح نحوه ساخت کابینت چوبی می توان به این موضوع اشاره کرد که ورق های چوب طبیعی درختان در ضخامت دو الی سه سانتی متر تهیه می شوند، سپس، بعد از سایز شدن درب ها توسط استادکار چوب منبت کاری و ابزار خورده شده و نقوش و حکاکی های کار کلاسیک به آن اضافه می شود. در نهایت نیز، رنگ آمیزی درب ها در محیطی ایزوله صورت خواهد گرفت.

در کابینت کلاسیک؛ در کنار نقش و نگار های حکاکی شده بر روی درب ها، معمولا برای زیبا سازی بیشتر کابینت، ستون ها و گلهای منبت کاری شده ای نیز طراحی می شوند. این ستون ها در کنار کابینت ها، یخچال و کمدها قرار می گیرد که زیبایی بیشتری به محیط و دکور آشپزخانه شما القا می کند. همچنین، دیگر المان های زیبایی کابینت کلاسیک چوبی، طراحی تاج آن است که در قسمت بالای کابینت های دیواری و کمد و زیر چراغ در قسمت کف کابینت های دیواری قرار گرفته گویی که کابینت ها در یک قاب قرار گرفته اند. در ادامه با اجزای کابینت چوبی و نحوه طراحی و بکارگیری آنها در کابینت، بیشتر آشنا می شویم.

  • تاج و زیرچراغ در کابینت کلاسیک چوبی

کابینت های چوبی از اجزای مختلفی در اندازه های کوچک و بزرگ تشکیل شده اند. معمولا اجزاهای کوچکی مانند تاج و زیرچراغ تاثیر بسزایی در زیبایی ظاهری کابینت خواهد داشت. تاج و زیر چراغ ها در طرح ها و مدل های متنوعی طراحی شده و در قسمت کابینت های دیواری به کار گرفته می شوند. از پرطرفدارترین نوع تاج و زیر چراغ می توان به مدل دندانه موشی اشاره کرد. در کابینت کلاسیک چوبی جهت پوشش پایه کابینت های زمینی از پاخور استفاده می‌شود تا پایه کابینت دیده نشده و نمای دکور زیباتر دیده شود. همچنین یک پای ثابت کابینت چوبی ویترین های چوبی یا شیشه ای هستند که در ده ها طرح متنوع در بازار موجود هستند.

  • ستون و سرستون در کابینت چوب

ستون های چوبی از تاثیرگذارترین المان های کابینت کلاسیک چوبی است. این ستون ها بصورت معرق کاری و نقش برجسته بوده که علاوه بر زیباسازی، کاربردی نیز می باشد. ممکن است در طراحی اکسسوری های آشپزخانه اسم سوپر مارکت یا سوپر ادویه را شنیده باشید؛ در واقع این اکسسوری ها را می‌توان در قسمت ستون های نقش برجسته کابینت نصب نمود تا علاوه بر جنبه زیبایی که دارد بتوان از کوچک ترین قسمت آشپزخانه نیز بیشترین بهره را برد.

مزایا و معایب کابینت کلاسیک چوبی را قبل از خرید بدانید

اگر قصد خرید کابینت کلاسیک چوبی دارید پیشنهاد می‌کنم این قسمت از مقاله رو از دست ندهید. ما اطلاعاتی در اختیار شما می‌گذاریم تا مزایا و معایب کابینت چوبی را قبل از خرید بدانید. کابینت کلاسیک چوبی به نام کابینت تمام چوب هم شناخته می‌شود. ازتون دعوت می‌کنم در ادامه با ما همراه باشید:

مزایای کابینت کلاسیک چوبی

  • کابینت کلاسیک چوبی از لوکس ترین و مجلل ترین سبک کابینت آشپزخانه است.
  • 0 تا 100 طراحی و ساخت آن قابل سفارشی سازی است.
  • کابینت کلاسیک چوبی دوام بالایی داشته و مقاومت کافی و عمر طولانی دارد.
  • درصورت آسیب دیدگی و خرابی درب کابینت، تعمیر، ترمیم و رنگ آمیزی مجدد آن به راحتی انجام میگیرد.
  • اگر درب کابینت آسیب دیده شود امکان ترمیم و رنگ آمیزی مجدد وجود دارد.
  • امکان حکاکی نقوش دلخواه روی درب ها وجود دارد.
  • بسیاری از ابزار و حکاکی ها در کابینت تمام چوب کار دست استاد کاران ماهر است.

معایب کابینت کلاسیک چوبی آشپزخانه

  • قیمت طراحی و ساخت این کابینت بالاست.
  • تولید و اجرای این سبک از کابینت زمان بر است.
  • استفاده از رنگ نامرغوب موجب کدر شدن و لب پر شدن کابینت خواهد شد.
  • در ساخت کابینت چوبی، انتخاب نوع چوب دلخواه به دلیل محدودیت نوع درختانی که خاصیت استفاده در ساخت درب های کابینت را دارند، محدود است.
  • کابینت چوب نسبت به اشیا تیز و برنده آسیب پذیر است اما در صورت آسیب پذیری امکان تعمیر و ترمیم آن وجود دارد.
  • کابینت چوبی در مقابل رطوبت مقاوم است اما ممکن است پس از گذشت زمان طولانی و مواجهه مستقیم با رطوبت کمی باد کرده و فرم اولیه خود را از دست بدهد.
مزایا و معایب کابینت کلاسیک چوبی

بهترین رنگ کابینت چوبی

مهم‌ترین دلیل رنگ آمیزی کابینت چوب طبیعی، محافظت آن در برابر رطوبت و آفتاب است که به همین منظور، رنگ آمیزی آن با رنگ پلی استر و پلی اورتان در محیطی ایزوله صورت می گیرد. همچنین پرداخت و زیرسازی سطح چوب و رنگ آمیزی آن باعث زیباتر شدن بافت و رگه‌های چوب می‌شود. کابینت کلاسیک بطور کلی به دلیل اصالت و ساختار چوبی خود به رنگ طبیعی چوب رنگ آمیزی می شود. در صورت استفاده از رنگ های دیگر، معمولا رنگ های خنثی مانند سفید، طوسی، قهوه ای و.. در آن به کار گرفته خواهد شد.

قیمت کابینت چوب و نحوه محاسبه قیمت کابینت

از اصلی ترین دلایل تاثیرگذار در قیمت کابینت کلاسیک چوبی می توان به عواملی همچون جنس چوب درب ها، ابزار حکاکی شده درب ها، تعداد ستون سر ستون، لولا ها و حتی دستگیره و پایه اشاره کرد. بعد از تمامی این موارد، اجرت ساخت و نصب کابینت نیز باتوجه به نوع طراحی، میزان کار و زمان صرف شده متفاوت خواهد بود.

انواع کابینت کلاسیک با چوب های مختلف

همانطور که قبلا بدان اشاره شد، کابینت کلاسیک چوبی با انواع مختلف چوب طراحی و ساخته می شود. در ادامه با مشخصات انواع کابینت های چوبی آشنا می شویم:

کابینت کلاسیک چوب گردو

کابینت با چوب گردو

چوب گردو از گران ترین چوب طبیعی درختان است که در ساخت کابینت کلاسیک چوبی کاربرد دارد. چوب گردو به رنگ قهوه ای تیره بوده، بافت یکنواخت و سختی داشته و از دسته چوب های نیمه متراکم و سنگین به شمار می آید. به دلیل قیمت بالای چوب گردو، کابینت کلاسیک ساخته شده از این چوب نیز گران قیمت خواهد بود؛ که برای کنترل آن در برخی از موارد از ترکیب روکش چوب گردو و چوب‌هایی مثل راش یا بلوط استفاده می‌شود تا هم زیبایی کار حفظ شود و هم قیمت تمام شده کابینت کاهش یابد.

ویژگی‌های کابینت چوب گردو

  • دوام و استحکام بالا
  • سازگاری زیاد با رنگ های خودرنگ (گردویی، فندقی)
  • بافت یکنواخت و همگن همراه با گره های زیبا
  • ابزار خوری و فرم پذیری بسیار عالی

کابینت با چوب راش

چوب راش به دلیل قابلیت فرم پذیری منساب و همچنین قیمت ایده آل خود، به یکی از پرمصرف ترین متریال ها در ساخت کابینت چوبی تبدیل شده است. چوب راش در دو دسته ایرانی و اروپایی تقسیم بندی می شود. چوب راش اروپایی به مراتب از سایر چوب های راش موجود در بازار کیفیت بالاتری دارد و غالباً از کشورهای آلمان و گرجستان وارد می شود. چوب راش گرجستان قیمت مناسب تری دارد، به همین جهت در ساخت کابینت چوب راش بیشتر از چوب راش گرجستان استفاده می شود.

مزایای کابینت چوب راش

  • قیمت مناسب تر نسبت به چوب بلوط، ملچ و گردو
  • مقاومت بالا در برابر ضربه، رطوبت و حشرات
  • کیفیت و فرم پذیری بالا جهت حکاکی و منبت کاری
  • بافت همگن با رگه های زیبای مایل به قرمز

کابینت با چوب بلوط

از جمله خصوصیات چوب بلوط می توان به مواردی همچون بافت همگن، خواص رنگ پذیری و استحکام آن اشاره کرد که در ساخت کابینت آشپزخانه سفید یا وایت واش کاربرد زیادی دارد. چوب بلوط در دو رنگ قرمز و سفید در بازار یافت می شود که چوب بلوط سفید کمیاب و گران قیمت تر است. بهترین چوب بلوط از کشور کانادا و آمریکا صادر می شود که قیمت بسیار بالایی دارند. به همین دلیل، کابینت کلاسیک با چوب بلوط جزو کابینت های گران قیمت بحساب می آید.

مزایای کابینت چوب بلوط

  • مقاوم در برابر رطوبت و سایش
  • تنوع رنگی بالا و رنگ پذیری مناسب
  • طول عمر زیاد و تراکم بالا
  • خاصیت ابزارخوری و شکل پذیری عالی

پیشنهاد داغ آلپینو :

این فیلد را پر کنید

            

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.