کابینت پلی اورتان و پلی استر

کابینت پلی اورتان و پلی استر

کابینت پلی اورتان و پلی استر

کابینت های پلی اورتان و پلی استر دو نوع کابینت رنگ هستند که بر اساس طرح کلی به کابینت های کلاسیک و مدرن تقسیم می شوند. این کابینت ها از نظر قیمت ارزان تر از کابینت های چوبی هستند اما زیبایی و جلوه آن ها بی نظیر است. به همین دلیل در آشپزخانه ها بسیار مورد استفاده قرار می گیرند. هردو این کابینت ها به کابینت رنگی نیز معروف است. در طراحی و ساخت کابینت آشپزخانه از متریال های مختلفی استفاده می شود. از این رو می توان گفت تنوع در انواع مدل های کابینت آشپزخانه بسیار زیاد است. کابینت رنگ یکی از رایج ترین انواع کابینت ها می باشد که بدنه ی آن از جنس ام دی اف می باشد. در این نوع کابینت ها برای درب و قسمت های بیرونی به جای روکش چوبی از رنگ استفاده می شود.

کابینت رنگ، کابینتی است که بدنه ی آن ها از ام دی اف خام تشکیل شده است و در درب های آن ها از رنگ های مخصوصی استفاده شده است. اولین اقدامی که در طراحی و ساخت کابینت رنگ انجام می شود، زیرسازی آن است. در زیرسازی کابینت رنگ با کمک سی ان سی عملیات ابزار زنی انجام  شود. علاوه برآن کارهایی از جمله سمباده زنی، بتونه کاری، سمباده زنی، آستر و پرایمر و سمباده زنی جزو مراحل ساخت کابینت پلی اورتان می باشد.

بیشتر بخوانید مقاله کابینت پلی اورتان و پلی استر :قیمت کابینت چوبی لوکس

کابینت پلی اورتان و پلی استر

کابینت پلی استر

نوع دیگری از کابینت رنگ، کابینت پلی استر است. پلی استر نوعی رنگ شفاف است که به دو نوع ترموپلاستیک و ترموست طبقه بندی می شود. رنگ های پلی استر نیز مانند رنگ های پلی یورتان تنوع زیادی دارند و با هر سبک دکوراسیونی قابل استفاده هستند. کابینت های پلی استر قیمت ارزان و مقرون به صرفه ای دارند و در برابر اشعه UV بسیار مقاوم هستند. اما این نوع کابینت ها نسبت به کابینت های پلی اورتان مقاومت کمتری در برابر ضربه و رطوبت دارند.

محاسن کابینت پلی استر :

  • کابینت های پلی استر دارای سطحی شفاف بوده و دارای وزن سبکی هستند.
  • کابینت های پلی استر دارای مقاومت مناسبی در برابر خش، رطوبت و حرارت هستند.
  • کابینت‌ ها از قیمت مناسب و مقرون‌ به‌ صرفه ای برخوردار هستند.
  • کابینت های پلی استر در رنگ‌ های متنوع عرضه شده و متناسب با دکوراسیون‌ های متفاوت آشپزخانه‌ ها می‌ باشند.

کابینت پلی اورتان

بدنه کابینت پلی اورتان از ام دی اف ساخته شده است و در روکش بدنه این کابینت از رنگی بادوام و مرغوب استفاده شده است که در برابر خط و خش، رطوبت و رطوبت بسیار مقاوم است. در مراحل تولید کابینت رنگ پلی اورتان ابتدا با استفاده از دستگاه های CNC، زیرسازی کابینت انجام می شود. برای زیرسازی ابتدا سطح کار با سمباده کاری آماده می شود سپس گچ کاری انجام می شود. در مرحله بعد سطح کار را دوباره سمباده می زنند و سپس آستر و آستر را روی آن قرار می دهند و دوباره سمباده می زنند. پس از اتمام کار، بدنه کار رنگ آمیزی می شود. رنگ آمیزی خود از 6 مرحله تشکیل شده است. ابتدا سطح نازکی را با رنگ های پلی اورتان می پوشانند و پس از خشک شدن دوباره لایه دوم را رنگ می کنند. برای به دست آوردن همان نتیجه، این کار 6 بار تکرار می شود.

محاسن کابینت پلی اورتان :

  • در کابینت پلی اورتان از رنگ های مات و براق متناسب با سبک دکوراسیون استفاده می شود.
  • این نوع کابینت در برابر خش و ضربه، مقاومت بالایی دارد.
  • رنگ کابینت پلی اورتان به دلیل تابش نور خورشید تغییر پیدا نمی کند.
  • کابینت پلی اورتان در برابر نم و رطوبت از مقاومت بالایی برخوردار است.
  • این نوع از کابینت در رنگ های متنوع اجرا و پیاده سازی می شود.

    تفاوت های کابینت پلی اورتان و پلی استر

 کابینت‌ های پلی اورتان و پلی استر هر کدام دارای ویژگی‌ های متفاوتی هستند و از جمله تفاوت‌ های آن‌ ها می‌ توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • میزان لک پذیری

کابینت‌ های پلی اورتان نسبت‌ به کابینت های پلی استر، لکه، روغن و چربی بسیار کمتری را به خود جذب کرده و در برابر نفوذ جوهر و مرکب نیز مقاوم هستند.

  • زمان خشک شدن

رنگ‌ های پلی اورتانی که بر روی کابینت‌ ها استفاده می‌ شوند، زمان بسیار کمی را برای خشک شدن نسبت‌ به رنگ‌ های پلی استر به خود اختصاص می‌ دهند.

بیشتر بخوانید مقاله کابینت پلی اورتان و پلی استر : قیمت کابینت پولیشی

کابینت پلی اورتان و پلی استر

  • مقاومت در برابر خوردگی

کابینت های پلی اورتان دارای پوششی بسیار مقاوم و مستحکم بوده و همچنین مقاومت آن‌ ها در برابر سایش و خوردگی نیز از کابینت‌ های پلی استر بسیار بالاتر است.

  • مقاومت در برابر رطوبت و حرارت

کابینت های پلی استر دارای مقاومت مناسبی در برابر نفوذ نم و رطوبت و همچنین حرارت هستند اما کابینت‌ های پلی اورتان، از مقاومت بسیار بیشتری برخوردار می‌ باشند.

  • قیمت

کابینت های پلی اورتان و پلی استر بر اساس فاکتور های متفاوتی دارای قیمت‌ های مختلفی بوده و بر اساس رنگ، کیفیت متریال، نوع طراحی و اجرا، برند کابینت و غیره متفاوت می‌ باشند. اما در کل می‌ توان گفت که کابینت‌ های پلی اورتانی که از برند های شناخته‌ شده و یا خارجی می‌ باشند، از قیمت بالاتری نسبت‌ به کابینت های پلی استر برخوردار هستند.

  • انعطاف‌پذیری

ماده جامد در کابینت‌ های دارای روکش پلی استر، ۹۶ درصد بوده و در کابینت‌ های پلی اورتان بین ۵۰ تا ۶۵ درصد است. بنابراین کابینت‌ های پلی استر از ماده جامد بیشتری نسبت‌ به کابینت های پلی اورتان برخوردار بوده و در نتیجه انعطاف‌ پذیری کابینت‌ های پلی اورتان نسبت‌ به کابینت های پلی استر بسیار بیشتر است.

  • مقاوم در برابر اشعه یو وی

هر ۲ رنگ صنعتی پلی اورتان و پلی استری که در کابینت‌ ها استفاده شده‌ اند، در برابر اشعه یو وی مقاوم بوده و دچار تغییر ظاهر و تغییر حالت نخواهند شد.

  • قدرت مکانیکی و استحکام کششی

کابینت هایی که از رنگ‌ های پلی استر بر روی سطوح آن‌ ها استفاده شده‌ است، دارای استحکام کششی و قدرت مکانیکی بسیار بالایی نسبت‌ به کابینت هایی هستند که بر روی آن‌ ها از رنگ‌ های پلی اورتان به کار برده شده‌ است.

  • وزن

وزن کلی کابینت های پلی اورتان نسبت‌ به کابینت‌ های پلی استر بیشتر بوده و به‌ طور کلی رنگ‌ های پلی استر از وزن بسیار کمتری نسبت‌ به رنگ‌ های پلی اورتان برخوردار می‌ باشند.

توجه داشته باشید که به طور کلی کابینت های پولیش برای ساخت نیاز به فضایی خاص و ایزوله دارند و فرآیند خشک شدن روکشی که روی آنها قرار می گیرد کمی طولانی است به همین دلیل قیمت کابینت پولیش کمی بالاتر است.

بیشتر بخوانید مقاله کابینت پلی اورتان و پلی استر : قیمت کابینت پلی اورتان

کابینت پلی اورتان و پلی استر

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید