تفاوت کابینت کلاسیک و مدرن ( مقایسه + قیمت + مزایامعایب )

تفاوت کابینت کلاسیک و مدرن چیست؟ اگر قصد سفارش و خرید کابینت کلاسیک یا مدرن را دارید، این سوالی است که باید از جواب آن مطلع باشید. چراکه بسیاری از افراد، بعضی از ویژگی های این دو کابینت را با یکدیگر اشتباه گرفته و بعضا در خرید خود دچار نارضایتی می شوند. در این مطلب، کارشناسان آلپینو، به معرفی کابینت کلاسیک و کابینت مدرن پرداخته و ویژگی ها و مزایاو معایب هریک را مورد بررسی قرار داده اند. باما همراه باشید..

کابینت کلاسیک چیست؟

کابینت کلاسیک یکی از قدیمی ترین سبک های کابینت می باشد. که به دلیل ویژگی های خاص خود، همیشه محبوب و از پرطرفدارترین مدل های آشپزخانه بوده است. این سبک از کابینت، تلفیقی از چوب و هنر می باشد که نمایی مجلل و اشرافی را به فضای خانه و آشپزخانه القا می کند. این نوع کابینت، به دلیل استفاده از متریال طبیعی چوب های ارزشمند و بهره گیری از هنر حکاکی، از دسته کابینت های نفیس و گران قیمت آشپزخانه می باشد. البته به دلیل محبوبیت زیاد و افزایش درخواست این سبک از کابینت، برای کاهش قیمت آن و افزایش توانایی خرید اقشار مختلف جامعه، در ساخت آنها از چوب های ام دی اف و ترفند روکش چوب و برای حکاکی آن از ماشین آلات صنعتی استفاده می کنند.

جادار بودن یکی از اصلی ترین ویژگی های منحصر بفرد کابینت کلاسیک است. این کابینت ها عمق زیادی دارند که به همین دلیل ظروف و ابزارهای آشپزخانه زیادی به راحتی در آنها جای می گیرد. این نوع کابینت نه تنها جنبه تزئینی دارد بلکه استفاده حداکثری آن از فضای موجود, نقش مهمی در بهینه سازی فضای آشپزخانه ایفا خواهد کرد. از دیگر ویژگی های کابینت کلاسیک حالت ویترینی بودن آن است که می توان ظروف زیبا و ارزشمند خود را در آن قرار داده و جلوه زیبایی به دکور آشپزخانه می بخشد. در طراحی کابینت کلاسیک، معمولا درب کابینت های بالایی از جنس شیشه انتخاب می شوند؛ چراکه هم از نظر ایمنی کمتر در معرض آسیب قرار می گیرند و هم جلوه زیباتر و حالت نمایشی به آشپزخانه خواهند بخشید.

پیشنهاد کارشناس:

برای کسب اطلاعات تکمیلی، مطلب کابینت کلاسیک چیست را مطالعه کنید.

همچنین با قرار دادن یک جزیره در وسط آشپزخانه ای که در دکوراسیون آن سبک کابینت کلاسیک اجرا شده است، می توان فضایی برای صرف نوشیدنی, تهیه و پخت غذا و مکانی برای نگهداری ظروف و مواد غذایی در نظر گرفت. آشپزخانه هایی که در طراحی آنها از جزیره استفاده می شود، ظاهری زیبا و مجلل تری نسبت به آشپزخانه های ساده خواهند داشت.

ویژگی های کابینت کلاسیک

از ویژگی های کابینت کلاسیک می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • استفاده از یراق آلات برنزی یا مسی رنگ
  • طراحی و حکاکی ستون ها و درب های کابینت
  • جنس و نمای تمام چوب
  • پیچیدگی در طراحی کابینت و انواع طرح های متنوع
  • استفاده از انواع رنگ های گرم, مات و سفید (رنگ های خنثی)
  • ابعاد حجیم و برجسته
  • استفاده از تمام فضای موجود
  • جاداری
  • قابل اجرا در آشپزخانه های بزرگ و کوچک (البته در آشپزخانه های بزرگ بسیار مجلل تر خواهد بود)

نکات مهم در طراحی کابینت کلاسیک

از جمله نکات مهمی که در طراحی و ساخت کابینت کلاسیک باید به آنها توجه کرد، عبارتند از:

  • در طراحی کابینت کلاسیک، اصولی تر است که محل قرارگیری هود از دید افراد پنهان باشد.
  • استفاده از درب های جکی در این کابینت ها صحیح و حرفه ای نیست.
  • دستگیره های کابینت کلاسیک باید زیبا و نقش دار باشند. دستگیره های ساده زیبایی و نمای کابینت را تحت تاثیرقرار خواهد داد. به عنوان مثال، دستگیره های فلزی نقش دار گزینه ی بسیار مناسبی خواهند بود.
  • از سرستون های مناسب در کنار کانتر و هود استفاده شود.
  • جنس کانتری که بر روی کابینت قرار می گیرد از جنس کورین یا کوارتز باشد.
  • قرینگی در طراحی این کابینت ها بسیار مهم است.
  • برای زیباتر نشان دادن کابینت کلاسیک بهتر است از کمد و ویترین های بلند استفاده شود.
  • برای آشپزخانه های کوچک از رنگ روشن و طرح های خلوت تر استفاده شود.
  • دقت به نحوه نورپردازی (مخصوصا در آشپزخانه های کوچک)
تفاوت کابینت کلاسیک و مدرن

تفاوت کابینت کلاسیک و مدرن

کابینت مدرن چیست؟

در ادامه بحث و بررسی تفاوت کابینت کلاسیک و مدرن، به معرفی کابینت مدرن می پردازیم. درواقع، کابینت مدرن سبک خاصی از طراحی دکوراسیون آشپزخانه و چیدمان کابینت می باشد که در طراحی آن از الگوهای منظم و متقارن بهره می برند. در طراحی کابینت مدرن، از شلوغ کاری‌ها و کنده کاری‌های سنتی استفاده نشده و تلاش طراحان بر این است تا همواره از الگوهای ساده و درعین‌حال چشم نواز استفاده کنند. از اصلی ترین اصول طراحی کابینت مدرن، تقارن و ساده بودن آنهاست. در طراحی و ساخت این کابینت، معمولاً بین قسمت‌های مختلف فاصله ایجاد نمی‌شود و زمانی که درب کابینت بسته می‌شود، چیزی به جز یک خط نازک که نشان مرز بین قفسه‌هاست وجود ندارد. همچنین برای این کابینت ها از دستگیره‌های ساده استفاده خواهد شد.

در طراحی رنگ کابینت مدرن معمولا از الگوهای یکپارچه و از یک رنگ ثابت مانند نقره‌ای یا خاکستری استفاده می‌ کنند. درواقع، طراحی این کابینت‌ها از یک الگوی مشخص و واضح پیروی کرده و هر چقدر تعداد کابینت‌ها زیاد شود این الگو برهم نخواهد خورد. طرفداران کابینت مدرن از ویژگی‌هایی مانند سادگی، تقارن، نظافت ساده و همخوانی با تجهیزات مدرن به عنوان نقاط مثبت آن یاد می‌کنند.

تفاوت کابینت کلاسیک و مدرن

ویژگی‌های کابینت مدرن چیست

در مورد ویژگی کابینت مدرن می‌توان موارد مختلف و متنوعی ذکر کرد که بیشتر سلیقه‌ای و تابع نظر طراح آنهاست. اما برخی از ویژگی‌های برجسته این سبک کابینت آشپزخانه عبارتند از:

تقارن: تقارن مهم‌ترین و اصلی‌ترین اصل در طراحی کابینت مدرن است و طراحان آنها سعی می‌کنند هر اندازه که کابینت بزرگ باشد، این تقارن را حفظ کنند. تقارن در طراحی به حدی مهم است که ممکن است قسمتی از فضای آشپزخانه فدای این طراحی شود و حتی کابینت بر روی آن نصب نشود. این یکی از اصلی ترین نکات تفاوت کابینت کلاسیک و مدرن است، که در برخی موارد، کابینت مدرن نمی تواند از تمام فضای موجود استفاده کند.

یکپارچگی و سطح صاف: در طراحی کابینت مدرن عمدتاً از رنگ‌های یکپارچه و صاف و براق استفاده خواهد شد. این ویژگی هارمونی و هماهنگی زیبایی را با تجهیزات هوشمند آشپزخانه به وجود آورده و هم اصل تقارن کابینت را برهم نزند. چیدمان درب کابینت در این سبک به صورتی است که کمترین درز ممکن به وجود می‌آید و تا حد امکان از دستگیره استفاده نخواهد شد.

مطابقت با تجهیزات و لوازم جانبی پیشرفته: امروزه نسبت به گذشته، تمام تجهیزات آشپزخانه مدرن و هوشمند شده اند. این تجهیزات طوری عمل می‌کنند که به سبک خاصی از چیدمان کابینت نیاز دارند. کابینت های مدرن به راحتی با این تجهیزات تطبیق یافته و سهولت استفاده از آنها را به دنبال دارند.

استفاده خلاقانه از تجهیزات قدیمی در کنار تجهیزات پیشرفته: کسانی که از کابینت مدرن استفاده می‌کنند معمولاً فضای کافی برای خلاقیت نیز در اختیار دارند و این فضا به آنها کمک می‌کند که از تجهیزات قدیمی و دوست داشتنی خود در دکوراسیون آشپزخانه بهره ببرند.

تفاوت کابینت کلاسیک با مدرن چیست

  • اصلی ترین تفاوت کابینت کلاسیک و مدرن در ظاهر آنهاست. کابینت کلاسیک نمایی نوستالژی، هنری و تجمل گرایانه ای را به فضا القا می کند، در صورتیکه کابینت های مدرن، نمادی از سادگی و مدرنیته بودن می باشند.
  • تمام المان های کابینت های کلاسیک نقش دار و اغراق آمیزند، به عنوان مثال دستگیره های فلزی و حکاکی شده کابینت کلاسیک زیبایی این سبک را دوچندان می کند، در مقابل کابینت های مدرن، در پی سادگی خود، از هیچ نقش و نگاری استفاده نکرده و در بسیاری از موارد از دستگیره نیز استفاده نمی شود.
  • کابینت مدرن دارای سطحی براق با لبه های صاف است و از متریال هایی نظیر پلی گلاس, پی وی سی, چوب, هایگلاس و … در ساخت آن استفاده می شود در صورتیکه جنس کابینت کلاسیک تمام چوب می باشد.
  • تمیز کردن کابینت مدرن به راحتی و با استفاده از یک دستمال تمیز و مرطوب انجام خواهد شد اما تمیز کاری کابینت کلاسیک به دلیل حکاکی های روی آن کمی مشکل است.
  • کابینت های مدرن به معنای واقعی ساده و بی آلایش اند. این کابینت ها در رنگ های متفاوت ساخته شده و با انواع سلیقه ها همخوانی دارند. در صورتیکه کابینت کلاسیک تداعی کننده سبک روستیک است و از رایج ترین رنگبندی که در طراحی آن استفاه می شوند می توان به رنگ سفید و قهوه ای اشاره کرد.
  • کابینت مدرن مقاومت بالایی در برابر مواد شوینده و اسیدی داشته و در مقابل نم و رطوبت پوسته پوسته نمی شود. در مقابل، کابینت کلاسیک چوبی به آب و نم مداوم حساس بوده و در صورت جذب آب و رطوبت متورم و پوسته خواهد شد. همچنین این کابینت، در برابر مواد اسیدی مقاومت ناچیزی دارد.
  • بطورکلی طول عمر کابینت مدرن نسبت به کابینت کلاسیک بیشتر است. علاوه بر این کابینت های کلاسیک به دلیل ساختار و سبک خود، نگهداری و مراقبت بیشتری نیاز دارند اما کابینت های مدرن به دلیل کیفیت بالا و ضد آب بودن خود، نیازمند نگرانی و مراقبت خاصی نخواهند بود.
  • از مشهود ترین تفاوت کابینت کلاسیک و مدرن می توان به داشتن درب های ابزار خورده و حکاکی شده، تاج های بلند وستون های منبت کاری شده اشاره کرد.
  • یکی دیگر از تفاوت های کابینت کلاسیک و مدرن داشتن درب های کشیده و بلند و داشتن هود های چوبی منبت کاری شده در سبک کلاسیک است که این امر موجب زیبایی و مجلل نشان دادن فشا می شود.
  • از دیگر ویژگی های کابینت کلاسیک داشتن ویترین های متنوع مشبک و داشتن درب ها و شیشه های طرح دار است. در آشپزخانه هایی که سبک کلاسیک کابینت اجرا میشود می توان ویترین ها را با ابعاد مختلف در جاهای مختلف مثل ابتدا و انتهای دیوار، دو سمت باکس هود کمد های ایستاده ویترینی وحتی درب های ویترینی داخل اپن اجرا کرد؛ درصورتیکه طراحی و اجرای ویترین در کابینت های مدرن کاملا متفاوت است. در کابینت های مدرن به جای ویترین از طبقه یا شلف های نوری یا باکس های متنوع نظیر باکس تو در تو، باکس افقی کشیده یا باکس های عمودی استفاده می شود.

باتمام این تفاسیر و ویژگی هایی در تشریح تفاوت کابینت کلاسیک و مدرن آورده شد، در جدول زیر، بطور خلاصه به مقایسه کابینت کلاسیک و کابینت مدرن پرداخته و اصلی ترین تقاوتهای آنها را ذکر کرده ایم.

مقایسه کابینت کلاسیک و مدرن

مقایسه کابینت کلاسیک و مدرن

 

لینک های مرتبط :

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید